top of page
Yazarın fotoğrafıKineo Dergi

Dans Konuşmaları: Daha İyiye Doğru - Gösteri Sanatları Öğrencilerinin Karşılaştığı Çıkmazlar

Dans Konuşmaları: Daha İyiye Doğru başlıklı seri kapsamında gerçekleşecek "Gösteri Sanatları Öğrencilerinin Karşılaştığı Çıkmazlar" oturumu 15 Şubat'ta Akbank Sanat'ta!





Günümüz Türkiye’sinde yaşayan bireyler için öğrencilikten meslek hayatına geçmek sancılı bir süreç olabiliyor. Gösteri sanatları alanında eğitim gören öğrenciler için de “öğrenci” kimliğinden “sanatçı” titrine yükselmek benzer zorluklarla karşılaşmak anlamına gelir. Öğrencilerin alanlarında çalışan profesyonellere dönüşmesi nadiren karşılaşılan mesleki fırsatları değerlendirmeleriyle mümkündür. Gösteri sanatları alanında ise durum ekonomik sıkışmışlık sebebiyle uzun süre güvencesiz ve karşılıksız çalışmayı zorunlu kılıyor. “Gösteri Sanatları Öğrencilerinin Karşılaştığı Çıkmazlar” konuşması bu alanda eğitim gören öğrencilerin ve yeni mezun olmuş kişilerin deneyimlerinden yola çıkarak sorunları tespit etmeyi ve çözüm üretmeyi amaçlıyor.


Gösteri Sanatları Öğrencilerinin Karşılaştığı Çıkmazlar

Zaman: 15 Şubat 2024 / 18.30 - 20.00

Moderatör: Melih Kıraç

Konuşmacılar: Gizem Seçkin, Sude İnce, Selim Cizdan


* Bu konuşmaya katılmak için Akbank Sanat web sitesi üzerindeki "Kayıt Ol" butonunu kullanarak kaydınızı oluşturabilir, ücretsiz etkinlik davetiyenizi alabilirsiniz. Kayıtlar etkinlik tarihinden 1 hafta önce açılacak ve "Kayıt Ol" butonu görünür hale gelecektir. Katılım 120 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.


* Etkinlik kaydını tamamlayıp davetiyesini alan katılımcılarımızın etkinlikten en az 15 dakika önce alanda olmaları rica olunur. Etkinlik saatinde kapılar kapanacaktır.




Melih Kıraç


Melih Kıraç İstanbul'da yaşayan dansçı, koreograf ve akademisyendir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çağdaş Dans Bölümü'nde aldığı eğitimden önce halk danslarıyla uğraştı. Koreografileri Kaaistudio's (BE), Sale Docks (IT), Les Brigittines (BE), SALT Galata (TR), sub (TR), ARTER (TR), Yapı Kredi Kültür Sanat (TR) ve Sakıp Sabancı Müzesi (TR) gibi mekânlarda sergilendi. Araştırmalarını workspacebrussels, sub Çanakkale, bomontiada ALT (A Corner in the World) ve HELLERAU (BMCT) gibi misafir sanatçı misafir programlarında yürüttü. Aydın Teker, Ayşe Draz-Marlin de Haan, Beyhan Murphy, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Gordon Monahan, İnci Eviner, Marc Vanrunxt, Taldans, Tuğçe Tuna, MDTistanbul ve Zeynep Tanbay gibi sanatçı ve kolektiflerle dansçı ve performansçı olarak çalıştı. MSGSÜ Çağdaş Dans Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.




Gizem Seçkin


Gizem Seçkin 06.10.1997 tarihinde İstanbul’da doğdu. Dans eğitimine küçük yaşta bale ile başladı.  2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı Çağdaş Dans Anasanat Dalı’na kabul edildi. Üniversite eğitimi boyunca birçok yerli /yabancı koreograf ile çalıştı ve sahne aldı. 2019 yılında Erasmus programı ile güz dönemini Accademia Nazionale di danza Roma’da geçirdi. Kim ki?, Ethos, While Passing , di Maria , mamuka, O’da eserlerinin koreografisini yaptı. 2021 yılında Akbank Sanat ‘dystopia’ sergisinde ‘Paspasın İçinde’ adlı solo performans da yer aldı. Tuğçe Tuna’nın koreografisini yaptığı ‘Revert’ eserinde dans etti. 2021 yılında CerModern Ankara ‘da ‘Disorientated ‘ isimli çağdaş dans sergisinin kuratörlüğünü yaptı, 2022 yılında Yerebatan Sarnıcı’nda ‘heirloom’ isimli çağdaş dans etkinliğinin ve Soundidea Sahnesi’nde ‘Labirent’ adlı etkinliklerin konsept ve seçkisini hazırladı.2023 yılında Medusa’nın Çığlığı isimli eserde performansçı olarak yer aldı.Bunların yanında aktif olarak dans etmeye ,eğitmenlik yapmaya, kendini geliştirmeye, farklı disiplinlerle buluşarak yeni üretimler yapmaya devam ediyor. 




Sude İnce


Sude ince, 2020 senesinden beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Modern Dans Anasanat Dalında okumaktadır. Konservatuvarda öğrencilik deneyiminin yanında; İstanbul Fringe Festival, Improvisation Dance Festival vb. alanlarda koreografi ve performans deneyimleri bulunmaktadır. Dansa olan ilgisi ile beraber senelerdir görsel sanatlara olan ilgisi de devam etmekte. Aktif olarak görsel ve dijital sanat üretimlerinde bulunmakta. Bağımsız çalışmalarında çağdaş dans ve hareketin, güzel sanatlarla keşişimselliğine özel bir ilgi duymaktadır.




Selim Cizdan


Selim Cizdan 2 Mayıs 1997’de doğdu. Dansa 14 yaşında Latin Danslarıyla başladı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Afet Yönetimi Bölümünde okurken katıldığı, kontakt doğaçlama atölyesinde hayatında ilk kez yapmak istediği bir şey olduğunu fark edip İstanbul’a taşındı. O günden beri bulduğu şeyi büyütmeye çalışmaktadır. Şu ana kadar ve halen Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın çeşitli projelerinde ve prodüksiyonlarında asistan/performansçı olarak çalışmakta, Tophane Noise Band adlı müzik ve performans grubunda ses çıkarmakta, Vertigo Flying Effects şirketinde uçuş efektleri teknisyenliği yapmakta, Bilgi Üniversitesi’nde Performans Sanatları Bölümünde okumakta ve bağımsız bir dansçı olarak çeşitli projelerde yer almaktadır.


‘WDBDHMDHMNM’ isimli dans performansında başlayan rap kariyeri düzensiz aralıklarla devam etmektedir. Analog modüler sistemlerle elektronik müzik üretmekten inanılmaz büyük bir haz alır.


Bir şeyleri bir yerden bir yere taşımayı sever, denemek ve yanılmaktan çekinmez









Comments


bottom of page