top of page
Yazarın fotoğrafıKineo Dergi

"BİZ" Çağdaş Dans ve Canlı Müzik "ANGELUS" Dans Tiyatrosu İstanbul, Artvin ve Ankara’da!



28-29/09 Metrohan (İstanbul), ANGELUS

05/10 Podyum Sanat Mahal (Bursa), ANGELUS

06/10 Fabrika (Ayvalık), ANGELUS

11/10 Süreyya Operası (İstanbul), BİZ

13/10 Borçka Tiyatro Festivali (Artvin), BİZ

20/10 Tiyatro Kent Fest (Ankara), BİZ

26/10 Metrohan (İstanbul), ANGELUS

28/10 Süreyya Operası (İstanbul), BİZ

23-24/11 çakSTÜDYO (İstanbul), BİZ Atölye

02/12 Alan Kadıköy (İstanbul), BİZ




BİZ

Çağdaş Dans ve Canlı Müzik


  "Kim insan sayılır? Kimin yaşamı yaşam sayılır? Hadi yüzleşelim, birbirimiz tarafından çözülürüz"  


"Dansın özüne inmek böyle olur!". Şebnem Selışık Aslan (Emekli Prof. MSGSÜ Bale ve Modern Dans ASD kurucusu)

"timeless piece of work ". Beyhan Murphy (DOB - MDT Ankara ve MDT İstanbul kurucu sanat yönetmeni)

"Bozulan ve yeniden inşa edilen "bir"lik üzerine enfes bir performans". Itır Erhart (Prof. Akademisyen, Sosyal Girişimci)


Çağdaş dansın ve canlı müziğin buluştuğu “BİZ”, ilham kaynağını bir yandan Anadolu ezoterizminden diğer yandan çağdaş felsefeden alıyor; “çoklukta birlik”, “empati”, “evrensel etik” kavramlarını sorguluyor.

Performans alanındaki üç dansçı, fiziksel teması kaybetmedikleri üçlü hareket formları, ikili eylem diyalogları ve bir başlarına kaldıkları anların içinden geçerek dayanışma ve çatışma, şefkat ve şiddet, güç ve kırılganlık, varlık ve yokluk hattında yollarını bulmaya çalışıyorlar. Bedenleri ve duygu bellekleri üzerinde çalışıp çoklukta birliği arıyorlar.

Cem Yıldız bilgisayar ortamında canlı olarak dönüştürdüğü vokali ve bağlamasıyla eserin elektro-akustik ses evrenini yaratıyor; “cem”i yürütüyor, ses ve nefes oluyor…





ANGELUS

Dans Tiyatrosu


 Anadolu taşrasından metropollere göç eden ailelerin ikinci ve üçüncü kuşak gençlerinin hikayesi  


Metanetli, kırılgan, cesur, ürkek, hem yaralı hem şifacı melek… ANGELUS gözlerini geçmişe dikmiş, geleceğe doğru ilerliyor.


ANGELUS, çıkış noktasını Walter Benjamin’in “Tarih Meleği” pasajından alan; metin, müzik ve dans/eylemin birlikte kullanıldığı bir “dans tiyatrosu” eseridir. Gözlerini geçmişin felaketlerine dikmiş, geleceğe doğru gerisin geri ilerleyen bir kahramanın hikayesini anlatıyor. Unutamadıkları arasında: köyünden mahcup bir oğlan çocuğu olarak göçtüğü şehirde mahcubiyetini zorbalaşarak bastıran bir baba da var, yerinden yurdundan sürgün ettirdiklerinin arkasından “yine olsa yine yapardım!” diyen idareci de…

Bu hikâyede kişisel olanla kolektif belleğin arketipleri iç içe geçiyor. Kurumuş bir çayın üstüne köprü yaptırıp geçenden 30, geçmeyenden 40 akçe alan Dumrul’un zorbalığı, kendisini yaralayan babasını kurtaran Boğaç’ın sadakati ve onların Anadolu-İslam coğrafyasına bıraktığı miras da kahramanın omuzlarında…

Kahramanımız küçük bir oğlan çocuğu gibi, büyük adam takımını giyinip rol keserken; geçmiş ile gelecek arasında salınıp, kendisini iyileştirmenin ve kuşaklar arasında zehrinden arınmış bir aktarımın ihtimalini arıyor.






BİZ Atölye

Hareket, Farkındalık, Doğaçlama, Yaratım


“BİZ Atölye” serilerinin üçüncüsü 23-24 Kasım C.tesi & Pazar çakSTÜDYO’da!

“BİZ” çağdaş dans ve canlı müzik eserinin ana unsurları olan hareket, farkındalık, doğaçlama ve anda yaratım araç ve pratiklerini iki güne yayılan atölye çalışmalarıyla metodik olarak paylaşıyoruz.

Tarih 23-24 Kasım / Cumartesi-Pazar Saat 10:30 – 17:00 Mekan çakSTÜDYO

Eğitmenler Bedirhan Dehmen, Canberk Yıldız, Mert Öztekin, Mihran Tomasyan

Nedir BİZ Hareket, Farkındalık, Doğaçlama, Yaratım Atölyesi

- Nefes akışı ve içgözlem odaklı yoga

- Fiziksel tiyatro, modern-çağdaş dans ve halk danslarında doğaçlama (solo-duo-trio-koro)

- Anda kompozisyon ve yaratım

Kimler katılabilir Bedensel sanat (dans, tiyatro, sirk, performans, clown), farkındalık (yoga, Feldenkrais, beden terapi) ve/veya spor (lokomosyon, animal flow, dövüş sanatları) disiplinleriyle başlangıç seviyesinde tanışıklığı olan herkes, her beden.

Seviye Başlangıç+

Katılımcı kontenjanı kısıtlıdır.

Atölyeye katılmak isteyenlerin kayıt yaptırmak ve ödeme bilgilerine ulaşmak için cakatolye@gmail.com adresine e-mail atmaları gerekmektedir.






13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page