top of page
Yazarın fotoğrafıKineo Dergi

29 Nisan Dünya Dans Günü Etkinlikleri

DANS AŞKINA: PINA BAUSCH


Beykoz Kundura, Kundura Sahne ve Kundura Sinema ortaklığıyla, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü 2009 yılında kaybettiğimiz dansçı ve koreograf Pina Bausch anısına “DANS AŞKINA: PINA BAUSCH” adlı film ve sohbet programıyla kutluyor. 29 Nisan ve 30 Nisan’da gerçekleşecek olan programda, ilk gün Tanztheater akımının da öncüsü olan Pina Bausch hakkında olan “BİR GÜN PİNA DEDİ Kİ…” ve “DANS EDEN PİNA” belgeselleri gösterilecek. 30 Nisan’da ise Pina Bausch’un ünlü dans dizisi Nelken-Line, dansçı ve koreograf Leyla Postalcıoğlu tarafından canlandırılıyor olacak. Ardından sinema yazarları ve dansçılar eşliğinde Pina Bausch üzerine bir konuşma gerçekleştirilecek. Tüm geliri deprem bölgelerindeki yardım çalışmalarına bağışlanacak olan bu programa katılmak için www.beykozkundura.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


BİR GÜN PİNA DEDİ Kİ…

Orijinal adı: UN JOUR PINA A DEMANDÉ…


1983 / Fransa, Belçika / Renkli / 57’

İngilizce, Fransızca; İngilizce ve Türkçe altyazılı

Yönetmen: Chantal Akerman | Yapımcı: Marie Christine Meynard, Michèle Boig | Görüntü Yönetmeni: Babette Mangolte, Luc Benhamou | Kurgu: Walter Murch


DANS EDEN PİNA

Orijinal adı: DANCING PINA


2022 / Almanya / Renkli / 111’

İngilizce, Fransızca, Almanca, Portekizce; İngilizce ve Türkçe altyazılı

Yönetmen: Florian Heinzen-Ziob | Yapımcı: Florian Heinzen-Ziob, Georg Heinzen | Görüntü Yönetmeni: Enno Endlicher | Kurgu: Florian Heinzen-Ziob


Tüm filmler orijinal dilinde Türkçe altyazılı gösterilmektedir.




İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ 29 NİSAN DÜNYA DANS GÜNÜ ETKİNLİĞİ


İstanbul Devlet Opera ve Balesi MDT İstanbul dansçılarının eğitmenliğinde 29 Nisan Dünya Dans günü için açık dersler düzenliyor. Dersler orta-ileri seviyeler için uygundur ve dans pratiği olan tüm katılımcılara açık olacaktır. Açık dersler için başvurularınızı dans ile ilgili özgeçmişinizi ekleyerek info.mdtist@gmail.com adresine gönderebilirsiniz, mekan bilgisi katılımcılara e-posta yoluyla bildirilecektir. Etkinliğe katılmak için son başvuru tarihi 26 Nisan Çarşamba günüdür!


10.00-11.15, Bersu Naz Say tarafından orta-ileri seviye klasik bale dersi.

11.30-12.45, Ozan Akgün tarafından floorwork ağırlıklı orta-ileri seviye çağdaş dans tekniği dersi.

13.00-14.00, Kamola Rashidova tarafından herkese açık doğaçlama pratiği.




HOPE ALKAZAR’DA DANS GÜNLERİ


HOPE Alkazar 3 gün boyunca sürecek programıyla 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü kutluyor. Atölyeler, performanslar, film gösterimleri ve daha pek çok etkinlikten oluşan programın detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz. Kayıt olmak için www.hopealkazar.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


28 Nisan 2023

21.00 - Başka Sinema’nın katkılarıyla “Ve Sonra Dans Ettik” film gösterimi.

“Levan Akin tarafından yönetilen film Gürcistan’da 2013’teki Onur Yürüyüşü’nden esinlenilmiştir. Aile geleneğinin izinde kendini geleneksel Gürcü halk danslarına adamış Merab’ın hayatı anlatılır. Dans partneri Mary ile mutlu ve dans dolu bir hayat sürerken bir gün prova sırasında kapıdan içeri Irakli’nin girmesiyle Merab’ın dünyasının değişir.”

29 Nisan 2023

12.00 - Jouana Samia ile Koreografi

14.00 - Çisil Sıkı ile High Heels Dance

16.00 - Ömer Yeşilbaş ile Urban Dance

18.00 - Jouana Samia ile Koreografi

30 Nisan 2023

13.00 - Raven ile Spiral Bedenler Atölyesi

13.00 - Eddy ile Handstand Atölyesi

13.00 - DANCE4FUN, HACKATHON

14.00 - Esma Akın ile Playground Doğaçlama Teknikleri

14.00 - Leila Azumpaur ile Waacking Atölyesi

15.00 - Berkcan Ceylan ile Yaratıcı Dans Atölyesi

15.00 - Ozan Akgün ile İleri Seviye Çağdaş Dans Teknikleri

16.00 - Fethi Arda X Kudans Hiphop ve Koreografi

16.00 - SHOWCASE, EXPERIMENTAL PERFORMANS

PROP DANCE, JAM SESSION





AŞKA DAİR DANS FİLMLERİ


29 Nisan Dünya Dans Günü, Akbank Sanat'ta dansın kamera ile olan ilişkisinden doğan aşk ve ilişkiler üzerine yerel ve uluslararası dans filmleri seçkisi ile kutlanıyor. Dünyanın her bir yanından aşka ve ilişkilere dair dans filmleri seçkisi Onur Topal-Sümer kürasyonu ile 29 Nisan’da 18:30-20:00 ve 20:15-21.30 olacak şekilde 2 seansta izlenebilecek. Etkinlik ücretsiz ve herkese açıktır, https://www.akbanksanat.com/iletisim adresinden etkinliğe kayıt yaptırmak için mesaj gönderilebilir.



70 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page